© Tirol Werbung / Kathrin Koschitzki
© Tirol Werbung / Kathrin Koschitzki

Käsespätzle

En skøn mættende traditionel østrigsk ret lavet af en slags æggenudler svitset på en pande og rørt op med masser af ost. Retten bliver traditionelt serveret i stegepanden og spises sammen med sauerkraut eller - som her - stegte løg.

Ingredienser:

400 g groft hvedemel
4 æg
1,25 dl mælk
1 tsk salt
Peber
60 g Tilsiter
60 g Emmentaler
60 g Greyerzer
60 g Bergkäse
60 g Bergbaron
Lidt fløde
80 g stegte løg
30 g purløg

Tilberedning:

Mel, æg, salt og vand æltes til en glat dej og trykkes gennem et dørslag eller en si med store huller ned i kogende letsaltet vand. Lad dem koge til Spätzlene kommer op til overfladen og kan tages op med en hulske til tørring.

Osten rives og blandes. Herefter lægges Spätzle og ost lagvist i et ildfast smurt fad. Slut af med ost og krydr med lidt peber. Hæld lidt fløde over og gratiner i ovnen ved ca. 180 grader.

Server på lunede tallerkener med smørristede løgringe og purløg.

Se også

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.