Ferie i bjerghytter i Østrig
Ferie i bjerghytter i Østrig

Ferie i bjerghytter i Østrig

Ren bjergluft, fantastisk udsigt, frodige grønne græsgange og midt i det hele en hyggelig hytte, der serverer lækre delikatesser: Alpine gårde hører til Tirol som smør til brød, og for feriegæster er det en mulighed for at opleve en anden livsstil.

Skoven tynder ud og i lysningen dukker udsigten til de omkringliggende bjerge op og i midten af de blomstrende enge, ligger en rustik hytte med en smuk solterrasse. Et vidunderligt sted at gøre et stop. Det er godt, at mange tirolske gårde har en restaurant eller en anden form for servering. De er ideelle destinationer på afslappede, alpine vandreture eller sportslige mountainbike-ture.

Men for at kunne tale om en ægte, alpin gårdproduktion kommer det først og fremmest an på noget helt andet: Nemlig dyrene, med hvilke en alpin gård er "bestoßen", som det hedder i fagsprog. Husdyrene skal tilbringe mindst 60 dage i træk om sommeren på de alpine enge, så ejeren får den såkaldte græsnings-præmie. Dyrene skal være husdyr som køer eller får. Den allerbedste måde at fordybe sig i det rigtige, alpine gårdliv, med mælke- og osteproduktion og den festlige Almabtrieb.

Ferie i bjerghytter, ©  ©Tirol Werbung / Koopmann Jörg
Ferie i bjerghytter

Hvad er en bjerggård (Alm)?

Aktiviteter

Ceremonielle Kvægdrivninger

Alm, © Bert Heinzelmeier
Bjerghistorier...

Mælkeproducenter, byboere, sherpaer og forfattere - de har alle deres egen opfattelse af, hvordan livet er i bjergene.Læs historierne (på engelsk)

Ferie i bjergene

Der er intet bedre sted at undslippe det daglige livs travlhed end en hytte i bjergene. Højt over dalbunden omgivet af mægtige bjergtoppe og frodige græsgange virker verden som et roligere og mere fredeligt sted. Ferier i bjergene er populære blandt familier. Børn kan se frem til at udforske områderne omkring hytten og iagttage stjernerne om natten på den sorte himmel. Hytter kan lejes i de århundreder gamle landsbyer i bjergene som Fallerschein i Lechtal-dalen og Oberstaller Alm i Øst-Tirol. Besøgende, der kan lide tingene enkle, kan bo på en af hytterne med egen forplejning højt i bjergene, hvoraf nogle ikke engang har elektricitet. Sidst men ikke mindst er der masser af frivillige projekter i bjergene, der giver gæsterne chancen for at hjælpe lokalsamfundet og vedligeholde det naturlige landskab gennem deres hårde arbejde.

© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Bondegårdsferie

Dette kunne også interessere dig

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.