Bondegårdsferie i Østrig
Bondegårdsferie i Østrig

Bondegårdsferie i Østrig

Ren bjergluft, fantastisk udsigt, frodige grønne græsgange og midt i det hele en hyggelig hytte, der serverer lækre delikatesser: Alpine gårde hører til Tirol som smør til brød, og for feriegæster er det en mulighed for at opleve en anden livsstil.

Skoven tynder ud og i lysningen dukker udsigten til de omkringliggende bjerge op og i midten af de blomstrende enge, ligger en rustik hytte med en smuk solterrasse. Et vidunderligt sted at gøre et stop. Det er godt, at mange tirolske gårde har en restaurant eller en anden form for servering. De er ideelle destinationer på afslappede, alpine vandreture eller sportslige mountainbike-ture.

Men for at kunne tale om en ægte, alpin gårdproduktion kommer det først og fremmest an på noget helt andet: Nemlig dyrene, med hvilke en alpin gård er "bestoßen", som det hedder i fagsprog. Husdyrene skal tilbringe mindst 60 dage i træk om sommeren på de alpine enge, så ejeren får den såkaldte græsnings-præmie. Dyrene skal være husdyr som køer eller får. Den allerbedste måde at fordybe sig i det rigtige, alpine gårdliv, med mælke- og osteproduktion og den festlige Almabtrieb.

©  ©Tirol Werbung / Koopmann Jörg
Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.