© Tirol Werbung/Christian Wührer
© Tirol Werbung/Christian Wührer

Kultur og livstil


Fester i folkedragter er lige så typiske for Tirol som gallerier med moderne kunst; solide, traditionelle retter er lige så udbredte som stjernebelønnet topgastronomi. Denne - i bogstavelige forstand - bjergtagende region er hjemstavn for en stor kulturel mangfoldighed.

Hvad er typisk for Tirol? Det mest umiddelbare svar på dette spørgsmål finder man der, hvor tyrolernes traditioner kommer fuldt til deres ret: til forskellige arrangementer, hvor skik og brug holdes i hævd, som for eksempel "Herz-Jesu-Feuer", midsommerbål på bjergtoppene, eller de årlige neddrivninger af kvæget i slutningen af sommeren, samt på hytternes og kroernes veldækkede borde. Solide specialiteter som "Kaspressknödel" og "Tiroler Gröstl" er tydelige beviser på, menneskene her har robuste og stærke forbindelser til hjemstavnen og den traditionelle levevis. Og når man opsøger de urbane centre, bliver man konfronteret med en spændende kontrast mellem gammelt og nyt. Moderne, nytænkende arkitektur, der mødes med århundreder gamle borge og slotte. Et kulturliv, der både er præget af klassiske operaer og festivaler for tidlig musik samt af kunstgallerier, der bugner af nutidskunst.

Hvad er typisk for Tirol? Det mest umiddelbare svar på dette spørgsmål finder man der, hvor tyrolernes traditioner kommer fuldt til deres ret: til…

læs videreVis mindre

Tirolsk for begyndere

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.