© Tirol Werbung
© Tirol Werbung

Gröstl

Gröstl er en traditionel østrigsk ret, der er lavet af kogte kartofler og stykker af oksekød eller svinekød, ristet med hakket løg i smør i en gryde. Retten er krydret med salt, peber, merian, kommen og persille. Fra gammel tid har man lavet denne ret af rester fra søndagsstegen. Gröstl serveres ofte med et spejlæg.

Ingredienser:

600 g kartofler
250 g oksekød i klump
40 g smør
Hakket persille
Olie
Oksebouillon
1 løg
salt og peber

Tilberedning:

De hakkede løg brunes i olien og oksekødet, der er skåret i strimler, brunes heri. Krydr med salt og peber, tilsæt en smule oksebouillion og lad det simre.
I mellemtiden koges kartoflerne, pil dem og skær dem i skiver når de er kølet af. Til sidst vendes kartoflerne i den varme olie og blandes med kødet. Smag til med salt.

Se også

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.