Mad og drikke , © Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
Mad og drikke , © Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier

Mad og drikke


Vejen til de fleste menneskers kærlighed går gennem maven, og det gælder ikke mindst for et lidenskabeligt forhold til Tirol. Regionens typiske kogekunst gør flittigt brug af kraftig smag og lokale ingredienser - både på sætere og i hytter som i de traditionelle kroer og de fine restauranter.

"Gröstl" med spejlæg, en ret, der kan minde om biksemad, "Kaspressknödel" (fladtrykte Knödel med ost) serveret i en kraftig suppe, gyldentbrune "Kiachl" (en slags berlinerpfannkuchen) med tyttebærmarmelade - de typiske tyrolske retter kan rigtig få mundvandet til at løbe. I de godt 130 kroer med kvalitetsstemplet "Tiroler Wirtshaus" kan man desuden være helt sikker på, at man her ikke bare værner om den berømte tyrolske gæstfrihed, men også udelukkende forarbejder hjemmedyrkede produkter eller produkter fra landbrug i regionen. Mesterkokkene yder absolutte toppræstationer i de fine restauranter, der til sammen har fået 110 af de eftertragtede huer af Gault-Millau. De bedste steder at opleve de lokale specialiteter er Tirols ti nydelsesregioner eller på nydelsesruterne. Er der noget skønnere end en vandretur, der slutter i et osteri eller et snapsebrænderi?

"Gröstl" med spejlæg, en ret, der kan minde om biksemad, "Kaspressknödel" (fladtrykte Knödel med ost) serveret i en kraftig suppe, gyldentbrune…

læs videreVis mindre
© Tirol Werbung / Kathrin Koschitzki
Opskrifter

Tag med på en velsmagende kulinarisk rejse. Tirols køkken er så varieret, at du hver dag kan nyde noget nyt.Læs mere

Traditionelle kroer og de fine restauranter

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.