Kulinariske vandreture i Tirol | Østrig, © Tirol Werbung / Jörg Koopmann
Kulinariske vandreture i Tirol | Østrig, © Tirol Werbung / Jörg Koopmann

Smag på regionen: Kulinariske vandreture i Tirol

Ingen god vandretur i Tirol ville være komplet uden et stop ved en af regionens traditionelle hytter eller restauranter, der serverer en række delikatesser, der er fremstillet med produkter fra det omkringliggende område. Vores eksperthold har udvalgt ni gode vandreture til dem, der kan lide at kombinere vandreture og god mad.

Alle, der har vandret i Alperne, ved, at kombinationen af motion, frisk luft og en fantastisk udsigt giver en sund appetit. Derfor bad vi tre eksperter fra Tirol om at vælge deres foretrukne kulinariske vandreture: Bjergvandringer, der kombinerer natur og næring. De lavede en liste over ni gåture, som alle inkluderer i en hytte eller restaurant, der serverer fremragende mad. Bedømmelseskriterierne var madens kvalitet, anvendelse af regionale produkter og børnevenlige faciliteter for familier. Læs videre for at finde ud af, hvad hvert medlem af dommerpanelet kan lide ved hvert sted.

Alle, der har vandret i Alperne, ved, at kombinationen af motion, frisk luft og en fantastisk udsigt giver en sund appetit. Derfor bad vi tre…

læs videreVis mindre

Hytter med hjemmelavet produktion

For mange vandrere er der intet bedre end en traditionel hytte højt i bjergene, der serverer solid lokal mad med hjemmelavede råvarer. Forfatter og bjerghytteekspert Irene Prugger har valgt tre af sine yndlingshytter i Tirol, som fremstiller deres egne mejeriprodukter på stedet. Alle tre ruter går langs smukke stier med tydelig skiltning op til en hytte i bjergene. Glem ikke at overlade noget plads i din rygsæk til alle de lækre sager, du kommer til at ville have med hjem!

Bjergvandreture for madelskere

Den prisbelønnede kok Alexander Fankhauser har udvalgt tre vandreture i de tirolske bjerge for dem, der er på jagt efter god udsigt og god mad. Angerer Alm-hytten er hjemsted for en virkelig unik vinkælder, mens den iøjnefaldende Ice Q-restaurant placeret over 3.000 meter over havets overflade er betagende på mere end en måde. Sidst men ikke mindst på listen er Wedelhütte, et alpint tilflugtssted med et femstjernet hotels atmosfære og klasse. Fankhauser, der driver restauranten "Alexander" på det firestjernede Hotel Lamark i Hochfügen i Zillertal, er en stor fan af alle tre lokationer. Og det bedste er, at de alle let kan nås, enten til fods eller med en svævebane.

Vandreture for familier

En kulinarisk vandring for hele familien? Det lyder som en god idé! Kathrin Siller, redaktør i den lokale avis Tiroler Tageszeitung, er ikke kun en fan af god mad selv, men har også tre børn, der bare elsker at udforske bjergene. Hendes tre bedste vandreture har derfor alle en eventyrlegeplads i nærheden af hytten eller restauranten.

Dette kunne også interessere dig

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.