© TVB Innsbruck
© TVB Innsbruck

Stormagasiner & Shoppingcentre


Store oplyste områder, som indbyder til at drive omkring og kigge ind til de mange butikker, som ligger centralt i shoppingcentrene.

Stilfulde og badet i lys, de centralt placerede stormagasiner og shoppingcentre udgør hjertet i Tirols butiksliv - de har næsten alt og byder dig hjerteligt velkommen.

Det blomstrende butiksliv er der, hvor både lokale og besøgende finder et eksklusivt udvalg og lokale unika, prisvindende international arkitektur og mærker byens puls i downtown Innsbruck.

Kaufhaus Tyrol stormagasin

“Kaufhaus Tyrol” er et beskrivende navn, for i stedet for et stormagasin, som navnet antyder, finder man et uventet stort shoppingcenter med omkring 50 butikker på areal større end 30.000 kvadratmeter og som fylder en hel huskarré. Navnet er en reference til stedets historie. Allerede i 1908 blev det første stormagasin grundlagt i det vestlige Østrig i Maria-Theresien Strasse, som i dag er hovedstrøget i Tirols hovedstad.

Ideen om at tilbyde mange forskellige varer under samme tag viste sig at være en stor succes og udmøntede sig i varige ændringer i indkøbsvanerne. Med nybygning og genåbning i 2010 er bygningen en sensation i sig selv. Den består af en beton-struktur med centralvarme, en elevator og et glasloft over en 18 meter høj hall. Den nye klart oplyste mega-store er tegnet af den britiske stjernearkitekt David Chipperfield. Med en smuk kerne af beton og pudsede vægge i fuld højde er arkitekturen markant og moderne i en historisk kontekst. Når man kommer ind, befinder man sig i et fem etager højt og naturligt oplyst dynamisk atrium, hvor man har adgang til alle etager.

Rathaus Galerien

Lige overfor “Kaufhaus Tyrol” finder du et af Innsbrucks smarteste shoppingcentre: Lyser flyder gennem glastaget af Rathau Galerien shoppingcentret, designet af den franske arkitekt Dominique Perrault i det 19. århundredes stil for shoppingarkader. Det nye kompleks huser high-street butikker, små boutiques og cafeer samt Innsbruck rådhus, som gav bygningen navn, Rathaus. Rathaus Galerien binder Maria-Theresien Strasse med Anichstrasse og Adolf-Pichler-Platz Platz sammen, idet shoppingarkaden er et dynamisk center, som er åbent i alle retninger. På øverste etage finder du et tårn med glasloft og udkigsplatform samt den hippe Lichtblick Restaurant og den spektakulære 360°café Wine Bar & Lounge. Nyd den gode mad eller en drink på terrassen med en smuk og uforstyrret udsigt over byen og de omkringliggende bjerge.

Stilfulde og badet i lys, de centralt placerede stormagasiner og shoppingcentre udgør hjertet i Tirols butiksliv - de har næsten alt og byder dig…

læs videreVis mindre

Se også

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.