© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Tirols traditionelle dragter

Dirndl og Lederhosen er kendetegnende for den traditionelle klædedragt. Den traditionsrige påklædning og landlige mode er forskelligartet i regionalt design, materialer og tilbehør.

Den betragtes som synonym med Tirols autencitet og tradition og den har et internationalt ry: Tirols dragter og Landhausmode består af gode kvalitetsmaterialer: i særdeleshed hør, læder og loden - tilsat moderne design. Beboere fra by- og landområder mødes i Tirols mode, som består af modetrends kombineret med traditionelle klassikere.

Traditionerne nyfortolkes

Resultaterne er smukke og brugbare beklædningsgenstande, der garanterer individualitet og sofistikeret udseende. Simpelt eller dramatisk iscenesat - Tirols mode er unik. Uanset om du vælger skræddersyet, fra design butik eller fabriksudsalg: Du finder mangfoldighed og helt sikkert noget, der passer til dig.

Tirols traditionsrige dragt: En elsket del af kulturen

Blandt de mest glødende tilhængere af den levende kostume kultur er Tiroler Landestrachtenverband. Flere end 10.000 medlemmer garanterer primært ved officielle optrædener, at den regionale kostume kultur stadig opretholdes. Ellers ifører man sig typisk dragten til de store fester i familien og højtiderne. Noget anderledes forholder det sig med de lokale musikensembler og skydebrødre: Ensartet påklædning er normalt obligatorisk ved offentlige optrædener. Selv nyetablerede musikensembler og grupper  viser sig kun i den lokale dragt.

Dette kunne også interessere dig

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.