Vandreture ved solopgang, © Tirol Werbung/Jannis Braun
Vandreture ved solopgang, © Tirol Werbung/Jannis Braun

Vandreture ved solopgang


Hvad enten man går med en guide eller er afsted på egen hånd, er en vandretur ved solopgang et absolut highlight på din ferie i Tirol!

Det spæde øjeblik, hvor de allerførste solstråler bader Tirols bjergtinder i et gyldent skær, får én til at glemme alle strabadserne under opstigningen. På en vandretur ved solopgang oplever du Tirols mægtige bjergverden og nyder roen i naturen i de tidlige morgentimer.

Bjergtinder som Serles (2.717 m.o.h.), Nockspitze (2.404 m.o.h.) og Kellerjoch (2.344 m.o.h.) er allerede imponerende om dagen med deres pragtfulde panoramaudsigt. Om natten forvandler de sig til overdådige udsigtspunkter for den forestående solopgang. Det majestætiske bjerg Serles, kaldes på grund af sin form også "Tirols højalter", og blandt bjergentusiaster er det et insidertip til en imponerende solopgangstur. Nockspitze er en bjergtop tæt på Innsbruck, der besøges flittigt, og den egner sig ideelt til en morgentur for hele familien, idet den er kendt for at indbyde til en let til middelsvær tur. Opstigningen belønnes med usædvanligt flotte bjergomgivelser og en fantastisk udsigt over delstatens hovedstad og over Inntal. Flere forskellige veje fører op til Kellerjoch (Kreuzjoch), det fantastiske udsigtsbjerg i Tuxer Alperne. På bjergtoppen oplever man et 360 graders panorama, og der er garanti for fri udsigt til en betagende solopgang.

 

Guidede solopgangsture

Solens opstigning i morgendæmringen og det naturskue, den afstedkommer, "Alpenglühen" (alpeglød), har man især gode muligheder for at iagttage fra en lange række bjergtoppe i Tirol. I mange tyrolske regioner tilbyder stedkendte vandreguider solopgangsture for at give dig mulighed for at få denne enestående naturoplevelse. Derefter belønnes du med en righoldig og velsmagende bjergmorgenmad.

Når man starter på torvet i den lille by Itter i ferieregionen Hohe Salve, kan man gå op til sæteren Kraftalm, der ligger 1.355 meter over havet, på omkring 2 timer. Belønningen for at stå så tidligt op, er en fuldstændig fantastisk udsigt til bjerget Wilder Kaiser og Innberge. Mødested: Torvet i Itter

Her kan du komme med på en guidet solopgangsvandring, der går op på det populære bjerg Rangger Köpfl (1.939 m.o.h.). Turen starter ved turistkontoret i Oberperfuss. Når I når op til toppen, kan I nyde en skøn udsigt over Innsbruck og Inntal.

Flere gange i løbet af sommeren kan du køre med en minibus op til Nasse Tux Alm, der ligger 1.834 m.o.h. Herfra går en hyggelig vandretur til søerne Torseen, hvor du kan opleve en imponerende solopgang. Mødested: Ved Tux-Center i Tux-Lanersbach.

Her kan du gå med på en guidet, let solopgangsvandring i Kitzbühel Alperne op til Durchkaseralm og til Windbühel, der ligger 1.513 m.o.h. Turen starter kl. 5 ved parkeringspladsen Steinplatte. Efter turen diskes der op med en skøn morgenmad i den hyggelige Ambachalm.

 

Solopgang med svævebane

Hvis du hellere tager den lidt med ro, kan du også komme op til flere bjergtoppe med en bjergbane - helt komfortabelt og uden anstrengelser.

Hver søndag i juli, august og begyndelsen af september kan du allerede fra kl. 4:15 køre med Hornbahn op til Kitzbüheler Horn (1.996 m.o.h.) Glæd dig til en udsigt hele vejen rundt til det imponerende massiv med Wilder Kaiser, Leoganger Steinberge samt de gigantiske bjerge i Hohe Tauern. Mødested:  Ved Horngipfelbahn.

I juli og august kan man benytte Mayrhofner bjergbanerne til at komme op til en morgenmad i solopgang på Ahornplateau. Bagefter kan du tage på en rundtursvandring til Edelhütte eller på en mere krævende tur op til det næsten 3.000 meter høje bjerg Ahornspitze. Fælles afgang i henhold til program.

Flere gange i løbet af sommeren er der afgang fra kl. 4:30 med Wiedersbergerhornbahn i Alpbachtal for alle, der kan stå tidligt op. Når I er kommet til tops med banen, møder guiden Resi Rabanser jer og går med jer op til Wiedersbergerhorn 2.127 m.o.h., hvor I nyder udsigten og solopgangen. Derefter kan du glæde dig over en dejlig stor morgenmad fra kl. 6:00 i Berggasthof Hornboden.

I sommerperioden kan de morgenfriske nyde det betagende solopgangspanorama fra Zugspitze. Tirols Zugspitz-bane bringer dig i ro mag fra Ehrwald op til toppen, hvor der diskes op med en morgenmadsbuffet i restauranten.

Se også

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonner på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tyrol.

Live Chat
Live Chat