© Tirol Werbung
© Tirol Werbung

Overnatning i bjerghytter

Det at overnatte i en hytte i alperne er for mange vandrere i sig selv en helt speciel oplevelse. I Tirol tilbyder utallige alpehytter et værn mod dårligt vejr samt overnatningsmulighed og forplejning, hvis man har brug for en pause på vandreturen.

Måske har du lyst til en flerdages-vandretur i Alperne og ønsker ikke at begive dig ned i dalen hver aften? På Tirols sætere finder du på vandring rustikke logier for natten, et varmt husly ved dårligt vejr og ofte også en omgang solid kost. Det er ikke blot på Adlerweg, Tirols længste vandresti, at der findes utallige alpehytter. Oven for Kals i Østtirol, i 3.454 meters højde, ligger Erzherzog-Johann-hytten, Østrigs højest beliggende indkvartering. Denne er det optimale støttepunkt ved en bestigning af Großglockner, hvorfra man på klare dage har udsigt helt til Dolomitterne.

Alpine Club Hut

Mere end 170 bjerghytter, der drives af den østrigske Alpine Club, giver vandrere beskyttelse mod elementerne, en varm seng og et varmt måltid. Mens nogle ligger højt i bjergene og fungerer som ideelle basecamps under lange vandreture, er andre længere nede i dalen og kan let nås af familier med børn. Regionen har også et antal bjerghytter, hvor gæsterne skal lave deres egen mad.

De mere luksuriøse hytter i Østrig tilbyder brusere, mobiltelefonmodtagelse og endda berøringsfri betaling 3.000 meter over havets overflade. Hytte-til-hytte-vandreture er en populær måde at udforske det fantastiske landskab i Tirol, velvidende, at et varmt måltid og kold øl venter ved slutningen af ​​en lang dag. Denne form for overnatning i Østrig findes i hele regionen, fra Lechtal, Ötztal og Stubai-alperne i vest til Karwendel-bjergene nær Innsbruck og Tux-alperne i øst.

Dette kunne også interessere dig

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.