Sætere og bjerghytter, © Tirol Werbung/Jörg Koopmann
Sætere og bjerghytter, © Tirol Werbung/Jörg Koopmann

Sætere og bjerghytter


Mere end 2.000 sætere med gæstgiverier og talrige Schutzhütten (vejrligshytter) sørger for en skøn søvn tæt på himlen.

Tank nye kræfter på sæteren. I Tirol tilbyder utallige alpehytter værn mod dårligt vejr plus overnatningsmulighed og forplejning, hvis man har brug for en pause på vandreturen.

Man har måske lyst til en flere dages vandretur og ønsker ikke at begive sig ned i dalen hver aften? På Tirols sætere finder man rustikke logier for natten, et varmt husly ved dårligt vejr og ofte også en omgang solid kost. Det er ikke blot på Adlerweg, Tirols længste vandresti, at der findes utallige alpehytter. Oven for Kals i Østtirol, i 3.454 meters højde, ligger Erzherzog-Johann-hytten, Østrigs højest beliggende indkvartering. Denne er det optimale støttepunkt ved en bestigning af Großglockner, hvorfra man på klare dage har udsigt helt til Dolomitterne.

Overnatning på sæteren. Tirol inviterer

På sæteren i Tirol overnatter man i beværtede hytter eller selvbetjeningshytter – helt efter ønske. Hvis man ønsker at overnatte på en sæter i Tirol, bør man først tage kontakt til hyttens værtsfolk. Derefter står der helt sikkert en hyggelig seng klar, og man bliver informeret om alle vigtige detaljer omkring priser og udstyr. Hvis man planlægger at tilbringe natten i en selvbetjeningshytte, kan man få hjælp af den sektion, som ejer hytten. I Alpeforeningens hytter og hytter med kontrakt overnatter medlemmer billigere. Overvej derfor et medlems­bevis.

Landlig rustik eller komfort

Mange sætere i Tirol er enkle og charmerende, og mange steder er der endog levende lys i stedet for glødelamper. På den måde oplever man sæterbondens oprindelige liv. Ønsker man det mere komfortabelt, findes der behagelige kroer, der med kønne værelser og lækkert, regionalt køkken indbyder til at blive på sæteren i Tirol. I mange af de beværtede alpehytter serveres velsmagende produkter som mælk, ost og pølse fra sæterbondens egen produktion.

Se også

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.