Great Rides, © Tirol Werbung / Soulas Oliver
Great Rides, © Tirol Werbung / Soulas Oliver

De 10 bedste cykelruter for ambitiøse bjergryttere Great Rides


Østrigs højeste pasvej og det stejleste cykelbjerg i Alpe-republikken - i Tyrol trænger superlativerne sig på når det gælder landevejsløb. I september 2018 er UCI Cycling World Championships vært i Tyrol for en af verdens vigtigste cykelbegivenheder. Med „Great rides“, ti udvalgte racercykelture, kann også amatøratleterne få en World Cup-følelse.

Uanset om det er til Kitzbüheler Horn, omkring Innsbruck eller langs gletchervejen Kaunertal: Tyrol tilbyder fantastiske racercykelstier på veludviklede sideveje. Vejnettet strækker sig over i alt 3.800 kilometer. En ekspertjury har udvalgt ti cykelture på tværs af landet som "Great Rides" som et eksempel på det varierede udvalg af racercykelruter i Tyrol. De har alle tre ting til fælles: mange højdemeter, flotte udsigter og hurtige nedstigninger.

Uanset om det er til Kitzbüheler Horn, omkring Innsbruck eller langs gletchervejen Kaunertal: Tyrol tilbyder fantastiske racercykelstier på…

læs videreVis mindre

"Landevejscykling i Tannheimertal, det betyder landevejscykling i den smukkeste høje dal i Europa. Og med slotte og paladser undervejs, en audiens med Kong Ludwig 2.. "

Thomas Pupp, grundlægger af 'Tirol Cycling Team'


"De blide bakker i Kufstein og opstigningen til Niederndorferberg gør denne rute gennem det smukke landskab til en absolut fornøjelse for alle cyklister. I øvrigt er Kufstein et af startstederne for VM i Landevejscykling 2018. "

Thomas Rohregger, tidligere professionel cykelrytter


"Turen over denne sadel: et "racercykling-klimaks“. Frodige enge, gårde, bjerglandskaber. Og næsten ingen trafik. Og så et sødt stop ved Konditori Hacker i Rattenberg, Østrigs mindste by. "

Thomas Pupp, grundlægger af "Tirol Cycling Team"


"Stigningen til Kühtai, som stort set er i skyggen, giver fred og afkøling til lange, varme sommerdage. Den hurtige afkørsel til Innsbruck bliver dertil en ren, adrenalinfyldt fornøjelse. "

Martin Weiss, tidligere cykelrytter


"En kæmpe af et bjerg. Højeste vanskelighedsgrad. Naturen her er grov og smuk her er naturen. Og her, på denne 41 kilometer lange klatring, kan du mærke landevejscyklingens meditative kraft."

Thomas Pupp, grundlægger af "Tirol Cycling Team"


„Mein Hausberg! Das Kitzbüheler Horn zählt zu den schwierigsten Bergen, die ein Radsportler mit dem Rennrad bezwingen kann. Spätestens am „Knödelfleischgraben“ – der steilsten Stelle – trennt sich die Spreu vom Weizen. Ich halte nach wie vor den Rekord, mit einer Zeit von 28 Minuten und 24 Sekunden.“

Thomas Rohregger, Ex-Profiradsportler


"En af mine absolutte foretrukne ruter. Efter klatringen til Gailbergsattel følger terrasseskråningen gennem Lesachtal til Kartitscher Sattel. Lesachtal er et absolut naturligt paradis. Det er værd at stoppe op for at tage en dyb indånding og indtage i omgivelserne med alle dine sanser. "

Thomas Rohregger, tidligere professionel cyklist.


"Min personlige favorit omkring Innsbruck. Især i omskiftelige vejrforhold er denne tur meget god på grund af de mange muligheder for at skyde genvej."

Martin Weiss, tidligere cykelrytter


"Den rød-hvid-røde højdepunkt på 2.830 meter. Jan Ulrich kaldte stigningen 'dyremishandling', og Jens Voigt ønskede at ringe til bjergredningstjenesten og udstede en lavineadvarsel'. Eventuelle spørgsmål? "

Thomas Pupp, grundlægger af" Tirol Cycling Team"


"De er stærke cyklister, Zillertal Georg og Harald Totschnig og Clemens Fankhauser. Ikke underligt, på denne træningsplads: Stejl, meget stejl. Og op på den nok smukkeste højdekam i Tyrol. "

Thomas Pupp, grundlægger af "Tirol Cycling Team"


Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.