Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer

Drauradweg

Det flade vejforløb, idylliske rastepladser og spændende muligheder for leg gør den Østtirolske delstrækning på Drauradweg til en ideel rute for hyggecyklister og familier.

Fra Drau’s udspring i Toblacher Feld i Sydtirol strækker Drauradweg sig 366 kilometer langs floden af samme navn gennem Østtirol og Kärnten helt til Marburg i Slovenien. Familier er først og fremmest begejstret for cykelstien, der overvejende følger den flade dalbund.

Usædvanlige rastepladser

Spændende attraktioner som eksempelvis Wichtelpark (”nisseparken”) ved Sillian og fredfyldte pladser som den landlige ”Aigner-Badl“ med sine helsekilder i Abfaltersbach indbyder til et hvil. Ogsåden lille by Lienz er et besøg værd. Fra dette tirolske klenodie går det videre forbi det seværdigeudgravningssted Aguntum, gennem ”Kärntner Tor“ på naturbevarede veje til Obere Drautal. Hvis man bliver sulten undervejs, bør man ubetinget prøve de originale Østtirolske specialiteter hos kroværterne på Drauradweg.

Etaper på Drauradweg

Man lærer Drauradweg at kende på to hyggelige etaper. Den 45 kilometer lange Østtirolske del går fra den italienske grænse via Sillian og Thal-Assling til Lienz og videre via Lavant og Nikolsdorf til grænsen til forbundslandet Kärnten.

For mere information klik her (engelsk).

Se også

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.