Hall in Tirol

Den middelalderlige saltby Hall in Tirol med knap 11.500 indbyggere ligger i 574 meters højde i Inntal ca. 10 kilometer øst for Innsbruck. Her finder man kultur og natur i harmonisk samhørighed.

I sommer:

  • Byen Halls bevægede historie skyldes for det første den enorme saltrigdom, der i middelalderen blev udvundet fra Hall-dalen. For det andet blev der her i det 15. århundrede med prægning af den første daler slået den første sølvmønt af høj kvalitet. På borgen Hasegg med ”Münzerturm“ (mønttårnet) og museet ”Münze Hall“ erfarer man alt, hvad der er værd at vide om byens historie.

  • Tirols største gamle bydel har talrige forretninger og indbyder til shopping. På det store ugentlige bondemarked kan man købe friske varer fra regionen.

  • Den årlige påskefestival byder på kultur af fineste slags med traditionelle og nutidige koncerter, musik og teater.

  • Den omkringliggende bjergverden byder om sommeren på alt, hvad hjertet kan begære inden for outdoor-aktiviteter som vandring, bjergbestigning, biking og paragliding.

  • Hall omkranses mod nord af Naturpark Karwendel. På nature watch vandreture erfarer man mere om naturen i Tirols bjergverden.

I vinter:

  • I Hall in Tirol venter Vestøstrigs største ”Altstadt“ (gamle bydel) med de bedst bevarede gamle bygninger, der danner en vellykket symbiose med moderne arkitektur - eksempelvis Parkhotel på højskolen UMIT eller kulturcentret ”Salzlager”. Mange forretninger og boutiques indbyder til at slentre omkring og gå på indkøb.

  • Hall var i middelalderen Tirols vigtigste handelsby på grund af saltudvindingen i Halltal. I Hall blev også dollarens forgænger - daleren - præget for første gang. Med borgen Hasegg og ”Münzerturm” (mønttårnet), samt museet ”Münze Hall” vidner byen i dag stadig om denne tradition.

  • Halls julemarked er noget helt for sig selv, hvor julekalenderens numre projiceres på byens huse i mange farver. Gyder og gader er pyntet med stjerner og julepynt. Traditionelle salgsboder indbyder til shopping.

  • I den kolde vintertid gør man i Hall in Tirol alt for at skabe optimale betingelser forg langrend, skiløb og kælkning i det nærliggende skiområde Glungezer.

  • I over 40 gastronomiske virksomheder og ved utallige fester lægger hele byen også stor vægt på det kulinariske islæt på en god ferie.

I sommer:Byen Halls bevægede historie skyldes for det første den enorme saltrigdom, der i middelalderen blev udvundet fra Hall-dalen. For…

læs videreVis mindre

Populære logier i Hall in Tirol


Søg logi

Antal rejsende
Ankomst Hall in Tirol

Ankomst

Hvordan kommer du frem? Find rejse med fly, tog, bus eller bil.

Dit mål: Unterer Stadtplatz 19, Hall in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.