© TirolWerbung/Maren Krings
© TirolWerbung/Maren Krings

Ankomst med bil

Uanset hvilken retning man kommer fra - turen til Tirol i bil er ganske ligetil. Se ruteplanner, køb ”vignetten” og af sted. Rejsen i bil til Tirol er ligetil – uanset fra hvilken retning. Check ruteplanneren før afgang. Hvilken strækning er den hurtigste, hvilken den korteste? Ruteplanneren viser hvordan - uanset, hvilken vej man vælger.

Hvis man benytter motorvejen, skal man forinden sørge for at sætte vignetten i forruden. Vignetten kan altid fås i automobilklubber, på tankstationer og stationer ved grænse­over­gangene. 10-dages-vignetten er passende til korte ferier. Hvis man besøger landet oftere eller bliver længere, kan det bedre betale sig med enten 2-måneders- eller årsvignetten. Med vignetten er der altid fri bane, hvis man er i bil. Oplysninger om aktuelle priser findes på www.vignette.at.

Tirol har altid noget at byde på uanset årstiden. Hvis man besøger Tirol om vinteren, må man hellere være indstillet på is og sne. Sørg for det  nødvendige udstyr på bilturen til Tirol - med vinterdæk og snekæder kan bilen næsten klare al slags vejr. Oplysninger om den aktuelle vejsituation kan man for eksempel få hos Østrigs automobilklub (ÖAMTC).

Information  om de midlertidige spærringer på enkelte landveje i Tirol

Det midlertidige forbud i weekender gælder for alle motorkøretøjer i transit i Tirol. Mål-, kilde- og tilstødende trafik påvirkes ikke af foranstaltningen. Vores feriegæster kan således passere vejene til deres feriedestination uden problemer. Yderligere information samt en oversigt over de berørte landeveje findes her:

Mere information

Grænsekontroller i Kufstein

I nogen tid har Bayern gennemført kontrol ved grænseovergangen ved Kufstein-Kiefersfelde, hvilket stadig kan medføre forsinkelser. Kontrollen påvirker dog kun de rejsende på motorvej A93 nordpå (mod Tyskland).
På tidspunkter med øget trafik - især i weekenderne i vinterferien - har regionen Tirol derfor accepteret at fremskynde kontrollen efter aftale med Bayern. Om nødvendigt åbnes der en bane til for at øge trafikstrømmen.
Samtidig er der selvfølgelig mulighed for at benytte alternative ruter til Tyskland. Kufstein-Kiefersfelden er i øjeblikket ikke kontrolleret ved Tirols grænseovergange til Tyskland.

 

Tirol om sommeren

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonner på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tyrol.