Ötztal

Tirols højeste bjerg, Østalpernes største gletsjerområde, delstatens mægtigste vandfald, og den højeste beboede by med kirke i Østrig - i Ötztal er der masser af superlativer.

I sommer:

  • I én af de største sidedale i Inntal venter der et alsidigt vandreparadis med utallige temaruter. Ved Ötztal Trek kan man vandre på 22 etaper og yderligere 15 varianter med en samlet længde på 400 kilometer. Glæd dig til en vandretur på en regionalrute på Adlerweg, på en del af Jakobsweg eller på Apfelstraße i Haiming. Hvis man gerne vil klatre, kan man skeje ud i Ötztal i 17 klatreparker med ca. 600 enkeltruter.

  • Udforsk Ötztal på mere end 860 kilometer mountainbike-ruter eller på én af de mange hyggeture. Sölden er desuden udgangspunkt for det spektakulære Ötztaler Radmarathon. Ved dette løb tilbagelægger deltagerne på kun én dag i alt 5.500 højdemeter fordelt på 238 kilometer.

  • Afkøling finder man i forskellige badesøer som Piburger See eller badesøerne AREA 47 og i Umhausen. Man bør absolut heller ikke snyde sig selv for et besøg i Aqua Dome, termalbadet i Längenfeld.

  • I AREA 47 ved indgangen til Ötztal venter der enestående outdoor-oplevelser. Tilbudet i fritidsparken er praktisk taget uudtømmeligt - her er der rafting, canyoning eller klatring.

  • Masser af udflugts-muligheder som Ötzidorf i Umhausen og Stuibenfall, Tirols største vandfald, er i hvert fald et besøg værd.

I vinter:

  • I Ötztal i Tirol kan man se frem til høj snesikkerhed i tre store skiområder: Skiområdet Obergurgl-Hochgurgl venter med i alt 25 liftanlæg og 112 kilometer pister. I gletsjer-skiområdet Sölden findes der endog 31 lifter og i alt 144 pistekilometer. I den familievenlige skiregion Hochötz venter der 39 pistekilometer. I K-Park i Kühtai er der også masser af muligheder for freeskiers.

  • Ötztal har sandelig også et alsidigt tilbud til langrendsløbere med 143 kilometer præparerede løjper. Desuden findes 250 kilometer vinter-vandreruter. En to-dages snesko-vandring i Naturpark Ötztal kan absolut også anbefales.

  • Efter al den sne og is kan man slappe af i Aqua Dome, Tirols termalbad i Längenfeld.

  • Ötztal er kendt for spektakulære events. Hertil hører blandt andet Ski-Weltcup Opening i oktober eller Electric Mountain Festival i Sölden, hvor internationalt kendte DJs som David Guetta indfinder sig. Ved Hannibal bliver gletsjeren til en kæmpemæssig scene, hvor Hannibals rejse tværs over Alperne gengives i moderne udgave.

Ferieaktiviteter i ÖtztalAlle aktiviteter+
© Ötztal Tourismus
© Ötztal Tourismus
© Ötztal Tourismus
© Ötztal Tourismus
© Ötztal Tourismus

Byer i denne region

Service

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonner på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tyrol.

Live Chat
Live Chat