Coronavirus i Tirol: De vigtigste spørgsmål og svar

Her finder du information om den aktuelle situation og svar på alle vigtige spørgsmål om COVID-19 i Tirol.

Overblik over sidste nye information

Sidst opdateret 26. april 2021

Folk, der forlader Tirol, skal kunne fremvise en negativ coronavirus-test. Denne regel forbliver på plads indtil mindst 5. maj og gælder for alle mennesker, der bor i Tirol eller har brugt mere end 24 timer i Tirol. Denne regel gælder ikke kommunen Jungholz (i distriktet Reutte) og Rißtal-området. 

Ikke-essentielle fødevarebutikker og tjenester, der involverer tæt fysisk kontakt, har været åbne igen i Tirol siden 8. februar 2021, men er underlagt strenge regler. Det er i øjeblikket planlagt at give restauranter, boligudbydere, kulturelle seværdigheder og fritidsattraktioner mulighed for at åbne igen fra midten af ​​maj. Begrænsningerne om at forlade hjemmet mellem kl. 20.00 og 06.00 forbliver. Det er også obligatorisk at bære en FFP2-ansigtsmaske i alle butikker og på offentlig transport. På offentlige steder skal du holde en afstand på mindst 2 meter til andre mennesker. Skisportssteder i Tirol får lov til at forblive åbne, men skiløbere skal bære en FFP2-ansigtsmaske i lifte og fremvise en negativ test. 

Rejseadvarsler

Krav for indrejsende til Østrig

Grundet coronavirus er der rejseadvarsler for næsten alle lande i verden. Undtagelser er Australien, Finland, Grækenland, Island, New Zealand, Norge, Singapore, Sydkorea og Vatikanet. Per 11. marts 2021 er følgende lande fritaget: Australien, Island, New Zealand, Norge, Singapore, Sydkorea og Vatikanet.

Individer som har være i lande under en rejsealarm grundet COVID-19-pandemien skal fremvise en negativ PCR- eller antigentest ved indrejse til Østrig. Per 11. marts 2021 må antigentesten max. være 48 timer gammel ved indrejse. PCR-testresultater er stadig gældende i 72 timer. Efter indrejse, skal indrejsende være i karantæne i 10 dage. Tidlig afslutning af karantæne efter en negav PCR- eller antigentest er mulig tidligst den femte dag efter indrejse, hvor man tæller indrejsedagen som dag 0.

I tillæg gælder en elektronisk registreringspligt (Pre-Travel Clearence – PTC) ved indrejse til Østrig. Dette gælder også østrigere.

Se mere information på: www.bmeia.gv.at

Krav til tilbagevendende rejsende fra Østrig

COVID-test og anmodning om 10-dages karantæne ved tilbagevending. Med en negativ CoV-test fra karantænens fjerde dag er det muligt at afslutte karantænen tidligt.

Fra 1. maj 2021

  • Fuldt vaccinerede danskere og turister fra gule og orange EU- og Schengenlande kan indrejse og forlade Danmark uden test og isolation. Dette gælder ikke røde lande.
  • Kravet om at fremvise en negativ test ved indrejse bliver lempet, så testen skal have været taget 48 timer før indrejse (sammenlignet med 24 timer nu).
Kriterier for rejseadvarsler
  • Opgradering af rejseadvarslen, hvis der er flere end 30 nye smittede per 100.000 indbyggere/ugen;
  • nedgradering hvis der er færre end 20 nye smittede per 100.000 indbyggere/ugen.
  • Udviklinger i de respektive lande og regioner.

Per 14. maj 2021

  • Incidensgrænse for at lukke/åbne gule og orange zoner øges fra 20/30 til 50/60 per 100.000 indbyggere per uge.

Sikkerhedsforanstaltningerne er altid ændret og tilpasset og udgivet som beslutninger fra Sundhedsstyrelsen. Mere information om indrejserestriktioner kan findes på www.coronasmitte.dk

Rejseanbefalinger

Da situationen vedrørende rejseanbefalinger kan ændre sig hurtigt, råder vi gæsterne til at forhøre sig om de gældende regler i udenrigsministeriet i deres hjemland og hos Statens Serum Institut, hvis nødvendigt.

Bemærk, at når du rejser til Østrig, er det ikke kun de Østrigske regler, der skal tages i betragtning, men også reglerne i hjemlandet, hvor besøgende ankommer fra. Vi anbefaler, at du kontakter de relevante myndigheder for at høre reglerne for ind- og udrejse i dit hjemland.

Covid-19 Dashboard

 

Vi gør vores bedste for at sikre, at oplysningerne her er så komplette og ajourførte som muligt. Vær dog opmærksom på, at vi ikke påtager os noget ansvar i denne henseende. Oplysninger, der leveres af Tirol Werbung, erstatter ikke på nogen måde de officielle oplysninger fra myndighederne. Da situationen med hensyn til rejseadvarsler kan ændre sig hurtigt, anbefaler vi, at du kontakter dit hjemlands udenrigsministerium for at høre den seneste rejsevejledning for Østrig.

Til top