Coronavirus i Tirol: De vigtigste spørgsmål og svar

Her finder du information om den aktuelle situation og svar på alle vigtige spørgsmål om COVID-19 i Tirol.

Vigtigt! Siden tirsdag den 17. november 2020 har der været indført strammere foranstaltninger i Tirol for at begrænse spredningen af coronavirus. Skisportssteder, fritidsfaciliteter og udbydere af ophold og overnatninger vil forblive lukket indtil 06. december 2020. Desuden vil der være udgangsforbud indtil 06.december 2020.

10 centrale spørgsmål om vinterferie i Tirol

1. Hvor let er det at rejse til Østrig?

At rejse til Østrig er mulig uden begrænsninger fra Denmark og mange andre europæiske lande. Rejsende, der kommer til Østrig fra disse lande, behøver ikke at levere en negativ PCR-test og behøver ikke udfylde nogen formularer før eller under ankomst. 

Rejseanbefalinger

Da situationen vedrørende rejseanbefalinger kan ændre sig hurtigt, råder vi gæsterne til at forhøre sig om de gældende regler i udenrigsministeriet i deres hjemland og hos Statens Serum Institut, hvis nødvendigt.

Bemærk, at når du rejser til Østrig, er det ikke kun de Østrigske regler, der skal tages i betragtning, men også reglerne i hjemlandet, hvor besøgende ankommer fra. Vi anbefaler, at du kontakter de relevante myndigheder for at høre reglerne for ind- og udrejse i dit hjemland.

2. Er det muligt at stå på ski i Østrig i vinter?

Ja. Alle skisportssteder vil være åbne i vintersæsonen 2020/21. Du kan finde en liste over alle skisportsstederne og deres åbningsdatoer her.

3. Skal jeg booke mit liftkort på forhånd?

Nej. Du behøver ikke reservere dit liftkort på forhånd. Nogle skisportssteder tilbyder mulighed for at købe dit liftkort online, før du ankommer til resortet for at minimere trængsel ved billetborde. Besøg skisportsstedets websted for at finde ud af mere om, hvordan du køber dit liftkort online.

4. Hvordan fungerer skilifterne og svævebanerne på skisportsstederne?

Følgende regler gælder for at opretholde social afstand på skilifterne og svævebanerne, hvor det er muligt:

  • Svævebaner er underlagt de samme regler som offentlig transport. Dette betyder, at passagerer og personale skal bære mundbind, der dækker næse og mund.
  • Mundbind skal bæres i alle lukkede skilifte (gondoler osv.), såvel som ved billetborde og i kø til liftene.
  • Social afstand på mindst én meter skal til enhver tid opretholdes. Hvis det er nødvendigt, vil antallet af personer, der er tilladt på hver lift, begrænses for at sikre tilstrækkelig plads.
5. Er restauranterne på skisportsstederne åbne?

Ja. Restauranterne på skisportsstederne er åbne, dog underlagt visse juridiske krav. Disse inkluderer obligatorisk brug af mundbind (gæster og personale) i aflukkede områder. Grupper må højst udgøre 10 personer (børn ikke inkluderet). Foranstaltninger er på plads for at sikre, at der er masser af plads mellem grupperne. Mad og drikke må kun indtages siddende.

6. Vil afterski-barer være åbne i vinter?

Ja. Afterski-barerne vil være åbne i vinter. Gæsterne skal bære mundbind, når de kommer ind og ud af bygningen. Drikkevarer må kun indtages ved borde. Drikkevarer må ikke indtages ved baren.

7. Er hotellerne åbne?

Ja. Hoteller og andre udbydere af indkvartering vil være åbne i vinter. Kontakt venligst ejerne for flere detaljer. Indkvarteringsudbydere i regionen har indført omfattende foranstaltninger for at imødekomme de juridiske sikkerhedskrav og tilbyde gæsterne et sikkert og behageligt ophold.

8. Er skiskoler og børneskiskoler åbne?

Ja. Alle skiskoler er åbne. Retningslinjer er udviklet af de lokale skiskoler, der har til formål at give alle gæster en sikker og behagelig skiløbsoplevelse. Grupper må ikke være større end 10 personer, inklusive instruktøren. Ski- og snowboardinstruktører, der kommer til Østrig fra andre lande, skal forevise skiskolen en negativ PCR-test.

9. Er butikkerne til udlejning af udstyr åbne?

Ja. Ski- og snowboardudstyr kan lejes ligesom i tidligere vintre. Alle udlejningsbutikker i regionen opretholder streng social afstand og har øget deres desinfektionsordninger for udlejning af udstyr.

10. Fungerer offentlig transport i Tirol som normalt?

Ja. Al offentlig transport i Tirol kører via en normal køreplan. Et mundbind, der dækker næse og mund, skal bæres i offentlig transport. For information om køreplaner besøg www.vvt.at. Det er også muligt for gæster at rejse til Tirol med tog, bus eller fly fra nabolandene. Mere information

Vi gør vores bedste for at sikre, at oplysningerne her er så komplette og ajourførte som muligt. Vær dog opmærksom på, at vi ikke påtager os noget ansvar i denne henseende. Oplysninger, der leveres af Tirol Werbung, erstatter ikke på nogen måde de officielle oplysninger fra myndighederne. Da situationen med hensyn til rejseadvarsler kan ændre sig hurtigt, anbefaler vi, at du kontakter dit hjemlands udenrigsministerium for at høre den seneste rejsevejledning for Østrig.

Til top