Coronavirus i Tirol: De vigtigste spørgsmål og svar

Her finder du information om den aktuelle situation og svar på alle vigtige spørgsmål om COVID-19 i Tirol.

Overblik over sidste nye information

Sidst opdateret 16. februar 2021

Fra den 12.02.2021 skal man kunne fremvise en negativ Covid-test for at rejse ud af Tirol (denne regel gælder ikke for Østtyrol). Denne test må ikke være mere end 48 timer gammel.  Børn behøver ikke at kunne fremvise en negativ test.  Denne regel vil gælde i mindst 10 dage.  Den østrigske regering har også udsendt en rejseadvarsel for Tirol.

Ikke-essentielle fødevarebutikker og tjenester, der involverer tæt fysisk kontakt, har været genåbnet i Tirol siden 8. februar 2021, men er underlagt strenge regler. Hoteller og serveringssteder forbliver lukkede indtil mindst slutningen af ​​februar 2021. Begrænsningerne om at forlade hjemmet mellem kl. 20.00 og 06.00 forbliver gældende. Det er også obligatorisk at bære en FFP2 ansigtsmaske i alle butikker og i offentlig transport. På offentlige steder skal du holde en afstand på mindst 2 meter til andre mennesker. Skisportssteder i Tirol får lov til at forblive åbne.

Siden den 19. december 2020 har der været en 10-dages obligatorisk karantæne for personer, der kommer ind i Østrig fra et Corona-risikoområde. Der er planer om at klassificere risikoområder på baggrund af en 14-dages forekomstrate af positive Coronavirus-tilfælde. Alle lande med en højere rate end 100 klassificeres som risikoområder. Efter fem dage kan rejsende tage en PCR- eller antigen-test for egen regning. Kun hvis testen er negativ, kan de afslutte deres karantæne tidligere. Undtagelser gælder f.eks. forretningsrejsende og pendlere.

Inden du rejser ind i Østrig, skal du udfylde denne formular til godkendelse inden rejsen.

 

Rejseanbefalinger

Østrig befinder sig i en lockdown, som indtil videre varer til den 7. februar. Grundet de gældende regler er det ikke muligt at rejse til Østrig som turist. Turistrejser vil tidligst være mulige fra marts. Der gælder 10 dages karantænepligt ved indrejse fra risikoområder, herunder Danmark.

Da situationen vedrørende rejseanbefalinger kan ændre sig hurtigt, råder vi gæsterne til at forhøre sig om de gældende regler i udenrigsministeriet i deres hjemland og hos Statens Serum Institut, hvis nødvendigt.

Bemærk, at når du rejser til Østrig, er det ikke kun de Østrigske regler, der skal tages i betragtning, men også reglerne i hjemlandet, hvor besøgende ankommer fra. Vi anbefaler, at du kontakter de relevante myndigheder for at høre reglerne for ind- og udrejse i dit hjemland.

Vi gør vores bedste for at sikre, at oplysningerne her er så komplette og ajourførte som muligt. Vær dog opmærksom på, at vi ikke påtager os noget ansvar i denne henseende. Oplysninger, der leveres af Tirol Werbung, erstatter ikke på nogen måde de officielle oplysninger fra myndighederne. Da situationen med hensyn til rejseadvarsler kan ændre sig hurtigt, anbefaler vi, at du kontakter dit hjemlands udenrigsministerium for at høre den seneste rejsevejledning for Østrig.

Til top