, © Tirol Werbung/Robert Pupeter
, © Tirol Werbung/Robert Pupeter

Sikkerhed ved skiløb

FIS-reglerne gælder for alle vintersportsudøvere og øger sikkerheden for skiløbere og snowboardere.

På pisten skal reglerne fra det internationale skiforbund FIS følges, ligesom man skal være opmærksom på egen og andres sikkerhed under skiløb og snowboarding. Sørg for at minimere risiciene, så man kan have det sjovt i sneen uden at komme til skade.

Vær bevidst omkring sikkerheden under skiløb og undgå uheld. Vær opmærksom på nedenstående punkter for at minimere risiciene:

  • Erkend din kapacitet. Vær bevidst omkring sikkerheden under skiløb og benyt kun pister, der svarer til din kapacitet. Ruterne er inddelt i blå (lette), røde (mellemsvære) og sorte (svære) pister. Alle officielle pister er præpareret og kontrolleres regelmæssigt.
  • Anvend godt materiale. For at få en sikker oplevelse på ski skal man have den rigtige ski- eller snowboard-model og en fagligt korrekt indstilling af bindingen. Overlad dette til fagfolkene. Eksperterne hjælper dig gerne.
  • Erkend dine grænser. Kør med en hastighed, der passer til pisten og vejret. Undgå at kaste dig ud i fornøjelserne med en forkert teknik, eller når du er overtræt.
  • Overhold FIS-reglerne. Det internationale skiforbunds regler gælder over hele verden - reglerne er bindende og øger sikkerheden under skiløb.

Sikkerhed under skiløb med FIS-reglerne

FIS-reglerne gælder for alle vintersportsfolk og øger sikkerheden under skiløb og snowboarding.

Tag hensyn til andre og hjælp dem i nødstilfælde.Kør kun med en fart, som passer til dine evner.Vælg løbespor og vær opmærksom på skilte og afmærkning.Vær forsigtig ved standsninger, op- og nedstigninger.ID-kort skal også medbringes på pisten.Ser du en ulykke på pisten, skal du stoppe og hjælpe.Hold dig i yderkanten af pisten, når du tager en pause.Vær opmærksom på pistemarkeringer og advarselsskilte.Overhal hensynsfuldt og vær opmærksom på andre skiløbere ved indkørsel, start og kørsel op ad skråninger.Når du går op eller ned af en piste: hold dig i kanten af pisten for at undgå sammenstød.

Se også

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.