© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus

Sejlads

Termiske vinde og jet-stream-effekt skabt af smalle bjergdale gør Tirol til et ideelt sted at sejle. Regionens søer byder på spektakulær udsigt og ligger så højt som 1.500 meter over havets overflade. Lokale sejlskoler giver besøgende mulighed for at lære fra bunden.

Sejltur i Alperne? Det lyder måske lidt usædvanligt, men er faktisk en populær sommeraktivitet i Tirol. Eftermiddagsbesøgende ved Achensee ved udmærket, at den nordlige "Boarische"-vind kan blæse kraftigt i Rofan-bjergene og Karwendel-bjergene og derved skabe ideelle betingelser for sejlads. Regattaer med internationale felter afholdes regelmæssigt på søen.

Tirols største sø er dog på ingen måde den eneste vandmasse i regionen, der er egnet til sejlads. Den fjordlignende Plansee-sø i det vestlige Außerfern-område i Tirol og Durlaßboden-reservoiret beliggende 1.400 meter over havets overflade er også populære blandt sejlentusiaster. Besøgende, der allerede har en sejllicens, vil kunne leje både ved nogle af regionens søer. Begyndere kan derimod tage lektioner på en af sejlskolerne og gå hjem fra deres ferie ikke kun med gode minder, men også med en sejllicens i hånden.

Oplevelsen af at sejle gennem krystalklart vand mellem mægtige bjerge og frodige dale er en virkelig unik fornemmelse, som besøgende i Tirol absolut ikke bør gå glip af.

Her finder du oplysninger om de mest populære sejlområder i Tirol.

Se også

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.