Vandring med børn, © Tirol Werbung/Robert Pupeter
Vandring med børn, © Tirol Werbung/Robert Pupeter

Vandring med børn

Når du tager på familievandretur i Tirols bjerge, er vejen i selv målet og naturen bliver til en legeplads.

Børn elsker at lege og have det sjovt udendørs. Hvad kunne være bedre end familie vandreture i Tirols bjerge? Forældre og børn kan tilbringe uforglemmelige dage  med vandreture, hvor tiden flyver afsted og det er præcis, hvad der gør ferie i Tirol så unikt.

Hvordan kan du gøre vandreture sjove for dine børn at du undgår "hvornår er vi der"? Når man vandrer med børn, er det rejsen, der er belønningen. Blomster i vejkanten, tolkning af dyrespor eller balancekunst på et væltet træ - naturen er din legeplads, når du er på vandreture med børn. Først og fremmest: Hav ikke travlt! Sæt dine mål baseret på yngste deltagers evne. Når målet for vandringen er en bjerghytte med en legeplads, en forlystelsespark eller en picnic med lejrbål, glæder børnene sig snart til den næste vandretur.

 

Naturens glæder: De bedste familievandreture i Tirol

1 · WunderWanderWeg i St. Anton


© Sennhütte

Der er meget at opleve langs WunderWanderWeg ovenover St. Anton. Blandt højdepunkterne kan nævnes "BarfussPfad" (Barfodsstien), "WasserWeg" (Vandvejen), "WunderWald" (Vidunderskoven), "KräuterWeg" (Krydderurtestien) og "NaturSpielplatz" (Naturlegepladsen), som lader jer bruge alle jeres sanser.

 

2 · Smugglerstien


Bliv en smugler eller en tolder for en dag, mens du går på opdagelse i eventyret for hele familien på Smuglerstien på grænsen mellem Oberjoch og Schattwald. En kæmpe oplevelse for hele familien venter på Smuglerstien, samt fantastisk udsigt over Tannheimer Tal.

3 · Murmlitrail


© Maria Rauchenberger

Tjek de interessante stop undervejs på den barnevognsegnede Murmlitrail i Serfaus. Her kan du opleve Eventyrbrønden eller den talende trærodsmand. Hvem vover at kildre Bruno bjørn til han vågner? "Murmli" viser jer også, hvor han bor i de 200 meter lange MurmeltierhöhleMarmot Caves (Murmeldyrgrotter).

4 · Knappenweg


Minen i Hochötz er hjemsted for Knappenweg (minearbejder stier), der omfatter i alt otte ture (den mest familievenlige tur begynder ved Isserbrücke p-pladsog tager omkring 2 timer). Der er masser at opdage for hele familien ved Knappenhaus (Minearbejder Hus), stenknusning og sigte-anlæg.

5 · Salvesenschlucht


© Imst Tourismus

Mens kan kræve lidt mod at benytte "Hohen Übergang" (den høje overgang) i Salvesenschlucht nær Tarrenz, er det hjernen, der skal i brug for at besvare spørgsmålene undervejs på den forheksede natursti. En anden børnesti i nærheden og dyreparken er også et besøg værd.

6 · Leutasch Geisterklamm


© Olympiaregion Seefeld

En gåtur på tværs af mystiske Leutasch Geisterklamm - sender jer forbi imponerende klippefremspring og brusende vandfald - gennem den barske natur, der har inspireret til lokale legender om spøgelser, dværge og trolde. Vejen snor sig gennem den storslåede natur og over en spektakulær stål hængebro, der giver jer en betagende udsigt over det 75 meter dybe for Gorge Ånden.

7 · Moore & More


© TVB Wilder Kaiser

Hede- og moselandskabet "Moor & More" i Going ved Wilden Kaiser er et levn fra den sidste istid. Dette "udendørs klasseværelse" indbyder besøgende i alle aldre til en spændende botanisk udflugt langs eventyrstier - enten på egen hånd eller som del af en rundvisning.

 

8 · Ellmis Zauberwelt


© TVB Wilder Kaiser

Udsigt over Brixental-dalen og de omkringliggende bjerge er så betagende, at tiden flyver afsted på den 5,7 km lange tur på Panoramaweg Hartkaiser-Brandstadl i Ellmau. Et besøg i forlystelsesparkerne "Ellmis Zauberwelt" og "Kaiserwelt" ved Brandstadl er gode højdepunkter for børn.

9 · Lauserland & Juppis Zauberwald


© Lauserland Alpbachtal

Familier kan se frem til en velplanlagt 2 timers vandretur langs Panoramaweg på Wiedersbergerhorn. Der bliver sørget godt for børnene på Lauserland med et mangfoldigt spille- og aktivitetsprogram. I kan leje bæreseler til børn ved svævebanen. Juppi's Zauberwald (Magiske verden) ved Reither Kogel er en anden familiefavorit.

 

10 · Lehrpfad Buchensteinwand


Den 1,7 km Lehrpfad Buchensteinwand natursti har fantastisk udsigt over de omkringliggende landsbyer og formidler masser af fascinerende fakta om den lokale vegetation. På toppen af gåturen på vej mod Hochfilzen finder børnene et område med klatrenet, tårne og rutsjebaner.

 

11 · Galitzenklamm


© Tirol Werbung/Bernd Uhlig

Børn oplever den overvældende kraft fra vandet langs Wasserschaupfad Galitzenklamm (Vandoplevelsessti) i Lienz. Brusende vandfald, "Steinkugelmühle" (stenkuglemølle), en 210 meter lang via Ferrat og eventyrlegeplads sikrer jer en afvekslende og mindeværdig dag.

 

Se også

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.