"Et arbejde med hænderne, måske maler eller tapetserer, det interesserede mig tidligere. Men alle sagde til mig: Det er ikke noget for en pige. Så jeg stod i konditor- og kokkelære. Men jeg blev ikke ved det: Jeg gennemførte endnu en uddannelse som kabelbanespecialist. Nu er jeg maskinarbejder på Stubai Gletscherbanen, og den eneste kvinde på holdet med 40 mænd. Nu og da bager jeg kage til mine kolleger.

Jeg var med, da den nye Eisgratbahn blev opført her på gletscheren. Det var noget helt specielt: at bygge en 3S-bane – sådan noget oplever man ikke hver dag! Desuden kender man procedurerne meget bedre senere hen, hvis man er med fra begyndelsen. Jeg lærte allerede under konstruktionen, hvordan computerstyringen fungerer, og hvad jeg skal være opmærksom på.

I mellemtiden kunne jeg ikke længere forestille mig at lave noget andet. I dette job er du altid ude i frisk luft, og har meget med mennesker at gøre. Jeg kan godt lide afvekslingen, og hvis jeg nu og da kan gå lidt væk fra passagerdriften et øjeblik og skovle sne udenfor, så er jeg i balance."
 

Eva-Maria-Schulze, Maskinarbejder på Stubaier Gletscher
 

Eva-Maria Schulze kan stadig nøjagtigt huske den første tur med den nye Eisgratbahn: "Det var stort." Nu arbejder hun dagligt med Stubaier-gondolerne i Alpernes længste trekabelskredsløb: På Eisgratbahns mellemstation sørger maskinføreren for at skiløberne kommer sikkert op på bjerget og tilbage til dalen igen.

 
Stubaier Gletscher
© Tirol Werbung/Gregor Sailer
© Tirol Werbung/Gregor Sailer
Til top