"Jeg har for nylig tilbragt tre måneder som au pair i Los Angeles. Det var virkelig spændende. Du skal have oplevet dette en gang, og jeg er meget glad for, at jeg gjorde det. Jeg kunne godt tænke mig at have været der lidt længere. Men at bo der permanent? Nej, så vil jeg hellere være hjemme. Hvis folk føler sig indespærret af bjergene, kan jeg ikke forstå det: Jeg er ikke noget bymenneske.

I Galtür har vi et velfungerende foreningsliv med et band, fodboldklub, Landdistrikternes Unge og andre traditionelle foreninger – der er mange mennesker overalt. Og jeg må også sige, at når Oste Olympiaden finder sted, organiserer vi det fra Landdistrikternes Unge, men alle hjælper til.

Det bedste er for mig at overvære prisuddelingen, at se folk på scenen blive rigtig glade for prisen. For to år siden græd en prismodtager endda. "

Maria Mattle – Formand for Landdistrikternes Unge i Galtür

Siden 2014 har Maria Mattle været leder af Landdistrikternes Unge i Galtür. Hvert år i september arrangerer hun Oste Olympiaden med sin forening. Mere end 100 alpine landsteder fra hele alpeområdet præsenterer deres egne oste for en fagjury. Besøgende kan smage specialiteterne og købe deres yndlingsost med hjem.

© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Til top