Det var bemærkelsesværdigt, at ideen om at genoplive gamle Taja blev så godt modtaget. Og da vi åbnede den, var jeg bare glad. For vi var i stand til at realisere vores idé, og til sidst så de andre stedet, som vi gjorde. Selvfølgelig har vi investeret meget tid, men det er ikke det, der tæller, når noget virker.

Hvis du står her midt på gården, og ser de lokale folk - især dem, der er i samme alder som mig eller ældre - så indser du, at alle forbinder et stykke historie eller en oplevelse med Nessler Taja. De kigger efter sig selv under kridtoptegnelserne på væggen eller ved de udskårne navne.

Jeg tror, at man kun kan formidle, hvad den lokale befolkning værdsætter autentisk til gæsterne. I det lange løb fungerer kun det. Hvis vi havde lavet den gamle Nessler Taja til en Heidi-gård, et ægte Disneylandskab, ville det ikke holde. Det ville måske være godt i øjeblikket, men ikke permanent. "

 

Kurt Tschiderer – Krønikeskriver fra Pettneu am Arlberg

Når Kurt Tschiderer guider besøgende gennem Nessler Taja, mærker man tydeligt, at dette er hans hjertebarn. I tre år blev den gamle mælkegård restaureret med stor støtte. Nu kan besøgende lære fortidens pastorale liv at kende, bl.a. gennem kortfilm.

 

 
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Til top