"Vi kan ikke få nok af bjerget. Hver gang solen skinner, tænker jeg for mig selv: Det ser bare utroligt ud. Og da ser du frem til at arbejde. Det var min drøm at være min egen chef på Schatzberg. Og det gik så godt, at vi sagde: lad os tage yderligere ti år. Vi er på toppen heroppe.

Vi kommer herop kl. halv otte. Derefter skal man forberede sig på at give fuld gas, for man kan ikke dvæle. Personligt kan jeg godt lide, at der er fart på. Alle arbejder så meget som muligt, og alle arbejder sammen. Men vi får også sjov ud af det, så det forbliver afslappet. Vi har også en gård med tyrolsk gråkvæg, og bruger alt kødet her i hytten. Hakkekød, oksekødsgulash, burger, bøf – det meste har vi selv.

Der er igen altid mennesker på bjerget, som er helt utilfredse, selv i det smukkeste vejr. De vil nå så mange kilometer som muligt, og hyggen er tabt. Det forstår jeg ikke. De fleste, der tager på skitur er anderledes. En gang om året har vi en afsluttende begivenhed for dem. Så får de en god menu, og senere danser de med skistøvlerne på terrassen – det er uforglemmelige øjeblikke. "
 

Stefan og Daniela Thaler, Værter "GipföHit" på Schatzberg
 

Den prisbelønnede GipföHit (”Tophytten”) er medlem af Genussregion Österreich og ligger i 1.900 meters højde direkte under topkorset på Schatzberg. Stedet er kendt for sine regionale specialiteter såsom Brezensuppe, rødbeder og tyrolsk gråkvæg. Bjergrestauranten er et populært mødested for vandrere og byder på en majestætisk udsigt over Zillertal Alperne, Wilder Kaiser og Kitzbühel Alperne.

 
Wildschönau
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
Til top