"Hvis du skal lave mad til 95 personer om aftenen og finder ud af, at der ikke er nogen kartofler tilbage, bliver det lidt svært. Den logistiske indsats bør ikke undervurderes. Når vejret vender og helikopteren ikke kan flyve i tågen, går vi ned til Stausee og bærer alt vi kan op med rygsæk.

Selv om det er omstændigt, er det på den anden side også godt, at vi ikke har nogen vej. Vi lever hele sommeren væk fra det normale hverdagsliv, langt væk fra trafikken. Bjergbestigere er som regel meget behagelige gæster, og  vores lille samfund, der består af min søn og holdet på knapt et dusin andre unge mennesker, er også fantastisk. Hvis man holder sammen, er arbejdet ikke så hårdt.

I vores ’natur-rige’ med huskyer, geder og kyllinger lever vi næsten som en stor familie. Selvfølgelig tænker jeg nogle gange på at lave noget andet - eller endda, hvor jeg ville have været, hvis jeg havde sammensat mit liv meget anderledes. Men faktum er, at vi ville gøre det igen. Det er et andet liv, et specielt liv. Og vi savner ikke noget."

 

Katharina Daum, Hytteværtinde

Katharina og hendes team driver Olperer Hütte, som vandrere fra Schlegeis-Speichersee i Zillertal når på en halv time. Hytten er et populært udgangspunkt for bestigningen af den 3.476 meter høje Olperer og en del af Peter-Habeler-Runde, en bjergsti omkring de vestlige Zillertal-alper.

 
© Tirol Werbung/Jens Schwarz
© Tirol Werbung/Jens Schwarz
Til top