"I en alder af 21 sad jeg en dag i gondolen, og kørte forbi Angerer Alm. Mine forældre forpagtede den på det tidspunkt, men jeg tænkte, 'næste vinter gør du det'. Det var på tide for mig at se, hvad jeg kunne udrette på egne ben. Mine forældre stolede på mig, så jeg fik lov at overtage ansvaret for stedet.

Da jeg begyndte at opbygge mit første vinkort i 1989, og udvidede vinkælderen lidt efter lidt, blev det rigtig godt modtaget af gæsterne. I dag er en vinkælder ofte en del af det normale koncept for mange alpine landsteder, og vinen er ofte i bedre stand end den er i dalen. Det har noget at gøre med temperatur, luftfugtighed og lufttryk. Selvfølgelig skal kælderen også være god – og som vi ved, modner ost også perfekt på bjergene.

Tidligere plejede jeg at sige til folk: Du skal gå op til Almen til fods en nat, det er så fantastisk. Dette er min foretrukne vej hjem, fordi snekrystallerne glitrer så smukt, når månen skinner på dem. Men nu er gåturene jo blevet en trend. Og vi har en snescooter nu, så jeg behøver ikke længere at gå hver meter til fods. Men jeg nyder det, når jeg kan."

 

Annemarie Foidl, Alpin værtinde og sommelier

 

Sammen med hendes datter Katharina og hendes mand Gerald Weiss som køkkenchef driver Annemarie Foidl Angerer Alm på Kitzbüheler Horn i St. Johann i Tirol. Siden 2008 har hun været formand for "Sommelier Union Austria". Med vinkælderen og det fremragende køkken er Angerer Alm et godt sted at lægge vejen forbi, hvis man er til alpin gourmetmad.

 
© Angerer Alm
© Angerer Alm - Christine Bauer
Til top