"Jeg begyndte at stå på ski, ganske normalt, da jeg var tre eller fire år gammel. På et tidspunkt uddannede jeg mig som certificeret skiinstruktør og skiguide. Når du ser, hvordan gæsterne bliver lykkelige hos os i de tirolske bjerge, er det magiske øjeblikke. Når de bliver roligere, fordi de kommer ned fra deres høje stressniveau. Det formidler jeg også. At man ikke altid bare skal overvinde endnu en nedkørsel eller evaluere højdemeter, men åbner øjnene for det væsentlige.

Jeg er også en økologisk landmand, så bæredygtighed er meget vigtigt for mig. I sport og landbrug er det det samme: Du kan planlægge, hvad du vil, men chefen er altid naturen. Det byder på så mange facetter, alene gennem lyset, temperaturen og vejret. For mig er bjergene både en udfordring og et helle.

På grund af mine mælkekøer er jeg også meget på farten på bjergene om sommeren. For det meste forsøger jeg at gå vejen til græsgangene i trav. Hvis jeg er sent på den, så har jeg en strækning, hvor jeg kan være der på 40 minutter. Eller jeg løber over Hohe Salve, så tager det to timer. Vejen til arbejde er min træningsrute.”
 

Andreas Eisenmann, Multijobber og sportskanon


Ugens dage er ofte ikke tilstrækkelige for ham: Andreas driver sammen med sin kone Magdalena den økologiske gård "Knolln". Gæsterne i hans lejligheder er forkælede med bacon, syltetøj og yoghurt fra egen produktion. Herudover er den 37-årige statscertificeret skiinstruktør, skiguide, langrendsinstruktør og medlem af Tirols Lavinekommission.

 
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
Til top