"I år havde jeg en meget dårlig vokset ski i et langrendsløb, og det holdt slet ikke. Det var virkelig en katastrofe fra begyndelsen. Efter ti minutter var jeg klar til at kaste det hele over bord. Men så så jeg mine venner, der stod i siden af sporet og heppede ekstra meget på mig. Da var det jeg tænkte, ja du er skør, du kan ikke stoppe nu. Og en anden ven motiverede mig til i det mindste at køre op ad næste bakke.

Så jeg fortsatte og kravlede som en pingvin. På ruten var omkring mig ca. 30 finner, nordmænd og svenskere, som også var med i løbet. De lo og hviskede, og jeg tænkte bare: De har ingen problemer med deres ski, og jeg kan alligevel let følge med dem."

Jeg afsluttede ruten sammen med dem, og var endda hurtigere i mål end sidste år. Man bør ikke være påvirket af presset til at performe, for hvem bekymrer sig om tiden? Jeg skal kun sejre over mig selv. "

 

Rainer Renauer, Frisør

 

Rainer Renauer er frisør på fuld tid og begyndte at løbe langrend for 20 år siden, da det stadig blev betragtet som "den sport, som gamle mennesker udøver." I mellemtiden har langrend ændret status: Hans hjemstavn, Olympiaregion Seefeld, skal i 2019 være vært for FIS Nordic Ski VM og begejstrer med langrendsinfrastruktur i top kvalitet.

© Olympiaregion Seefeld
© Olympiaregion Seefeld
Til top