Der er dejligt roligt i nationalparken. Utallige planter og alpine dyr har her deres hjem. Carola Trojer har arbejdet som nationalpark-ranger i 15 år og har specialiseret sig i at observere det vilde dyreliv. "Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag," siger den 36-årige. Under samtalen udstråler hun den samme ro som Defereggentals grønne bjergsider.

Faktisk ønskede hun at være lærer, men sådan gik det ikke. "Nu er naturen mit klasseværelse. Fra seniorer til småbørn – jeg har meget forskellige elever. "Rangers guider grupper af besøgende gennem det beskyttede område og forklarer naturen til dem. Et særligt højdepunkt er, når du ser Alpernes "Big 5": skægget grib, gylden ørn, alpestenbuk, murmeldyr og bjergged.

"Det er rart, når folk siger til mig, at de aldrig ville have opdaget det alene. Eller når børnene er forbløffede over, hvor store stenbukkens horn er. Det er øjeblikke, hvor dit hjerte blomstrer, "siger Carola Trojer. Hun vil især vise de mindste, hvor vigtig en intakt natur er. "Vi skal sørge for, at også vores børnebørn har et godt sted på jorden".

Carola Trojer, Nationalpark-ranger

Hohe Tauern National Park er dobbelt så stor som Berlin og dækker provinserne Tirol, Kärnten og Salzburg. Nogle af Østrigs højeste bjergtoppe er placeret i kernen af det beskyttede område. Nationalparkens vigtigste opgaver omfatter forskning og bevarelse. Området er frit tilgængeligt for alle, men der tilbydes også naturture (på tysk og engelsk) og guidede vandreture.

 
Matrei in Osttirol
© Tirol Werbung/Berd Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Berd Heinzlmeier
Til top