Sværhedsgrad, © Tirol Werbung/Laurin Moser
Sværhedsgrad, © Tirol Werbung/Laurin Moser

Sværhedsgrad


Ud over den ensartede skiltning og vejmarketing er ruterne generelt opdelt i tre sværhedsgrader: vandrestier, bjergstier og alpine ruter.

Vandrestier er inddelt i sværhedsgrader: Vandrestier (lette), bjergstier (mellemsvære til svære) og alpine ruter (meget svære).

Ud over den ensartede skiltning og vejafmærkning inddeles vandrestier principielt i tre sværhedsgrader: Vandrestier, bjergstier og alpine ruter. Klassificeringen af etaperne relaterer til „Tiroler Wander- und Bergwegekonzept” (Koncept for Tirols vandre- og bjergstier) for forbundslandet Tirol.

  • Vandrestier er til for alle. Her behøver man hverken at have bjergerfaring eller bestemt udstyr. Stierne er brede og uden nævneværdige stigninger eller fald. Skiltningen er holdt i en gul grundfarve med en hvid ring til angivelse af sværhedsgraden.
  • Røde bjergstier er mellemsvære. Her møder vandreren smalle og stejle, men sikrede gå- og klatrepassager. Minimumsudstyr og tilstrækkelig kondition er derfor en betingelse her. De tilsvarende skilte er holdt i en gul grundfarve med en rød ring til angivelse af sværhedsgraden.
  • Sorte bjergstier forudsætter god alpin erfaring, relevant udstyr, sikkert fodfæste, og at man ikke lider af svimmelhed. Stierne er smalle, næsten overalt stejle og udsatte. Begiver man sig ud på en sort bjergsti, må man regne med længere, sikrede gå- og klatrepassager. Sorte bjergstier kendetegnes på de gule grundskilte med en sort ring til angivelse af sværhedsgraden.

Alpine ruter er meget vanskelige. De ligger i højalpine landskaber, er således udsatte og har gå- og klatrepassager, der ikke er afsikret. Der gøres udtrykkeligt opmærksom på nedstyrtningsfare, da der på nogle strækninger på den alpine rute er fare for udskridning. Alpine ruter forudsætter gode orienteringsevner, samt absolut godt fodfæste, og at man ikke lider af svimmelhed. På skiltningen er anført "Alpine Route" som sværhedsgrad.

Se også

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.