© TVB Pitztal
© TVB Pitztal

Skitouring

Få steder i verden kan tilbyde det Tirol kan: Adgang til tusindvis af hektar episk backcountry-skiløbsterræn for alle niveauer og nogle af de bedste og stejleste pulverskiområder, indkvartering i verdensklasse, restauranter og hytter i bjergene samt varm gæstfrihed. Vi kunne fortsætte, men alt hvad du behøver at vide er, at hvis du kan lide at komme off-piste, er Tirol stedet, du vil hen.

Skitouring er for dem, der gerne vil op i højderne på jagt efter den perfekte nedkørsel, uafhængigt af andre. Skitouring kan bringe dig til områder, der anses for utilgængelige for almindelige skiløbere og tilbyder en helt anden oplevelse af bjergene. Hør vinterens lyde; den sprøde knasen af det første skridt ud på sneen... eller det dæmpede swoosh af pulver under dine fødder. Indsatsen med at vandre op vil blive belønnet med en fantastisk udsigt over de snedækkede bjergtoppe. Der findes en række skiture, der passer til alle niveauer og ambitioner, fra en-dags til flerdagsture og natskiture.

På mange tirolske resorts kan du opleve terræn i verdensklasse med off-piste-adgang ved at hyre en backcountry-guide, der viser dig vejen og lærer dig, hvordan du begår dig sikkert i backcountry. Hvis du tager ud på egen hånd blandt en gruppe ligesindede, skal du være opmærksom på, at backcountry-aktiviteter involverer en variabel mængde håndterbar risiko, og at det er dig, den enkelte backcountry-skiløber, der er ansvarlig for styringen af ​​denne risiko! Kun gennem omhyggelig planlægning af hver backcountry-tur og viden om, hvordan man kører sikkert i bjergene, kan faren minimeres. Din sikkerhed — og andres sikkerhed — afhænger af den. Lavine-redningsteknikker og -udstyr (lavine-transceiver, kollapset sonde og skovl) og en mobiltelefon er standardkrav. Det anbefales stærkt at bære et lavine-airbag-system, som hjælper dig med at holde dig på toppen af ​​sneen i tilfælde af en lavine. Den bedste måde at lære de grundlæggende sikkerhedsregler for backcountry-aktiviteter er at deltage i en af ​​de gratis Snow & Avalanche Awareness Camps (SAAC) — disse er flerdages, total fokus, performance-programmer med specielle klinikker, der tilbydes i backcountry-færdigheder og lavinebevidsthed. Erfarne bjergguider vil introducere dig til hemmelighederne om at vurdere potentielle lavineforhold og kontrollere snowpack. Aktiviteterne inkluderer endda praktiskorienterede tests med transceivere, skovle og sonder.

 

Skitouring er for dem, der gerne vil op i højderne på jagt efter den perfekte nedkørsel, uafhængigt af andre. Skitouring kan bringe dig til områder,…

læs videreVis mindre

Tips til skitouring

vis mere +
Skitouring

Dette kunne også interessere dig

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.