© Axamer Lizum
© Axamer Lizum

Axamer Lizum - olympisk sne til alle former for skiløb

Skiområdet er lukket

Åbnede lifte 3/9

Er du en hund efter puddersne vil du elske skisportsstedet Axamer Lizum, kun en kort køretur fra Tirols hovedstad, Innsbruck. Den 26. november 2022 åbnede skiområdet en ny lift, Hoadlbahn, der bringer skiløbere og snowboardere fra bunden til toppen af resortet. Denne svævebane til ti personer blev bygget på kun syv måneder og stopper midtvejs ved Sunnalm-hytten. Turen tager kun seks minutter fra parkeringspladsen i bunden af resortet til Hoadl-Haus på toppen (2.340 meter).

Resortet er kendt som Innsbrucks "Hvide Tag", en reference til det berømte Gyldne Tag i hjertet af Innsbruck. Beliggende kun 19 kilometer fra byen, i udkanten af Stubai-alperne, kan Axamer Lizum prale af fantastiske alpine omgivelser, kronet af de høje og takkede Kalkkögel-bjerge. Det skibare terræn på Axamer Lizum byder på en blanding af begynder-, mellem- og avancerede områder, hvilket sikrer, at skiløbere og snowboardere på alle niveauer vil finde en bred vifte af løjper, der passer til deres komfortniveauer.

Axamer Lizums højdefordel og nordvendte beliggenhed, der stiger fra 1.600 til 2.340 meter, udmunder i en overflod af naturligt snefald hver sæson og konsekvent gode sneforhold hele vinteren. Nogle af stierne er blevet opkaldt efter de løb, de var vært ved ved de olympiske vinterlege i 1964 og 1976. Størstedelen af stierne er klassificeret som røde (avancerede), men der er også nogle lange blå groomers (begyndere) og et sort løb for erfarne skiløbere. Efter kraftige snefald er terrænet omkring Birgitzköpfle et tilflugtssted for dem, der lever for taljedybe pudderdumps. Freeride-terrænet snor sig hele vejen ned til basen, og giver nogle fantastiske bjergture. Et særligt langt løb fra top til bund inddrager det nærliggende skisportssted Mutterer Alm og fører skiløbere og ryttere til landsbyen Götzens.

Snowboardere og freestylere kan nyde kickerne og rails'ne i Golden Roof Park nær Karleitenlift. I bunden af Olympiabahn-liften er der to nemme lifter og masser af blide pister for begyndere. Frisk bjergluft vil helt sikkert give dig en sund appetit, så tag en pause, og spis et solidt måltid serveret med en fantastisk udsigt over bjergene i en af de hyggelige bjergrestauranter eller hytter. Hoadl Haus-lodgen på 2.340 meter er en af Tirols smukkeste spisesteder på bjergene med spektakulære siddepladser med panoramaudsigt og en solbeskinnet gårdhave med bar. Der er en gratis shuttlebus fra Innsbruck til Axamer Lizum og tilbage igen.

Resortet er kendt som Innsbrucks "Hvide Tag", en reference til det berømte Gyldne Tag i hjertet af Innsbruck. Beliggende kun 19…

læs videreVis mindre
© Axamer Lizum

Sæsonstart: 25/11/2023


Sæsonslut: 14/04/2024


Åbn interaktivt kort

Antal nedkørsler

%/kilometer

Antal pistekilometer

Der findes følgende måder til beregning af antallet af pistekilometer inden for det sikrede skiområde:

a. opmålt længde (direkte ned)

b. tilbagelagt længde (sportspræget skiløb)

På denne webside angives antallet af pistekilometer med den opmålte længde (variant a) for de enkelte skiområder.

LET

23 % / 7 km

MIDDEL

70 % / 21 km

SVÆR

7 % / 2 km

SKIRUTER

33 % / 10 km

Det målte kilometerantal for skipister i alt40 km
heraf med kunstig sne80 %

Meter over havet

2.340 m 1.560 m

Liftanlæg

2

-

3

3

1

-

Åbnede lifte    3/9

Infrastruktur

  • Snow park
  • Skiområde med skileje
  • Skiområde med skiskole

Priser

Dagskort: 55,00 €


Børnerabat: 2008-2017
Ungdomsrabat: 2005-2007
Seniorrabat: fra 1958

Gyldige skipas

  • Snow Card Tirol
  • Freizeitticket Tirol
  • Ski Plus City Pass


Ankomst

Hvordan kommer du frem? Find rejse med fly, tog, bus eller bil.

Dit mål: Axamer Lizum 6, Axams, Österreich

powered by Rome2Rio

Søg logi

Antal rejsende

Flere skiområder i regionen

vis mere +

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.