© Riedel Glas
© Riedel Glas

Glaskunst

Smukt, skrøbeligt og en luksusvare: I mere end 500 år har der været fremstillet vidunderlige ting af glas i Tirol.

Allerede for flere århundreder siden blev der fremstillet produkter af glas i hytter i Rattenberg og Kramsach. Ud over relativt billige drikkeglas - fra "Stamperln" til snaps og "Humpen" til øl – blev der produceret andre smukke og kreative glasvarer som faldt i folks smag. For eksempel de farvede og ofte riflede „Nabelflaschen“, som er en slags flad flaske. Eller de fine „Schnapshunde“, som man kunne drikke stærk snaps direkte fra flasken.

Krystalklar optik

Riedel glas er berømte for deres høje og ensartede kvalitet. Firmaet Riedel Glas som ligger i Kufstein giver interesserede besøgende mulighed for at kigge glaspusterne over skulderen og komme helt tæt på glaspusterhåndværket. Derudover findes et lidt anderledes museum – die Sinnfonie –  som tilbyder oplevelser til alle sanser. Også hos Kisslinger Kristall-Glas i Rattenberg bliver hvert produkt forarbejdet med kærlighed, omhu og håndværksmæssig kunstfærdighed. Oplev en demonstration af det traditionelle kunsthåndværk: Glaspusterne bruger århundredgamle teknikker i deres arbejde.

Glasmaleri

Ud over glaspusteri, skal man naturligvis ikke glemme den kunstfærdige bemaling af glas. Kunsthåndværkere fra Tirol frembringer kunstneriske glasmalerier i hånden. De gamle håndværk hviler naturligvis ikke kun på gamle teknikker, hvilket bevises af de talrige virksomheder, der beskæftiger sig med nyt design og nye brugsgenstande af smukt glas.

Dette kunne også interessere dig

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.