© Region Hall-Wattens/Daniel Zangerl
© Region Hall-Wattens/Daniel Zangerl

Zirbenweg - på sporet af cembrafyr

På denne lette til middelsvære panoramavej ovenover Innsbruck og Hall in Tirol får man skønne udsigter dybt ned i Inntal og vid udsigt til omkring 400 alpetoppe. Det særlige ved denne vandrerute er dog, det træ, den er opkaldt efter: "Zirbe" - cembrafyr. Panoramavejen fører gennem en af de største og ældste bevoksninger af cembrafyr i Europa. De tykkeste cembrafyrre her er 250 år gamle, den ældste cembrafyr i "Ampasser Kessel" er endda over 700 år gammel. Fra maj måned pryder et blomsterhav af alperoser landskabet langs med Zirbenweg.

Åbn interaktivt kort

Udgangspunkt  

Tulfes eller Igls

Slutpunkt

Tulfes eller Igls

Bjergkæde

Tux Alperne

Længde

7,6 km

Vandretid

2 t. 30 min.

Karakteristika

  • Vandretur med kørestol
  • Cirkulær vandretur

Sværhedsgrad

mellemsvær (røde bjergveje)

Meter over havet

2.040 m 1.950 m

Højdeforskel opad 190 m
Højdermeter downhill 90 m

Fitness*

Teknik*

Bedste årstid

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun

Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec

* Dette er retningslinjer og anbefalinger. Vær opmærksom på dit personlige niveau og de aktuelle vejrforhold. Visit Tirol kan ikke drages til ansvar for oplysningernes rigtighed.

Offentlig transport

  • Tilgængelig med offentlig transport

Downloads

Beskrivelse af strækningen

Man starter med at tage bussen fra Tulfes til Igls til Patscherkofel-banens dalstation Herfra kører man med tovbanen op i en højde af 1.964 m til Patscherkofelhaus. Følg skiltene med "Zirbenweg" (nr. 350) på den brede sti oven for hytten i østlig retning over til Boscheben Hütte, der ligger lidt gemt væk i 2.035 m højde. Efter Boscheben fortsætter Zirbenweg lidt op og ned, men uden væsentlige højdeforskelle i ca. 2.000 m højde. Til sidst fører en stejlere sti over til Tulfeinalm, hvor man på få minutter klarer de par meter op til Halsmarterlift. Med liften kommer man så ned i dalen igen til Tulfes.

Man kan også gå Zirbenweg den modsatte vej rundt. Så kører man op med Glungezer-banen og ned med Patscherkofel-banen til Igls, hvor man tager bussen tilbage til Tulfes.

Ankomst

Hvordan kommer du frem? Find rejse med fly, tog, bus eller bil.

Din måladresse: Römerstraße 81, Igls

powered by Rome2Rio

Søg logi
Antal rejsende

Vandreture i dette område

Til top
Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.