Vandreture ved solopgang, © Tirol Werbung/Jannis Braun
Vandreture ved solopgang, © Tirol Werbung/Jannis Braun

De bedste solopgangs-bjerge i Tirol

Det er en unik oplevelse at se en solopgang i Tirol fra en af regionens smukkeste bjergtinder på en morgenvandring. Indånd den magiske atmosfære, når morgenens første stråler fylder luften med deres varmende glød — om det er med eller uden guide eller svævebane.

Solopgangsture uden guide

Tirols majestætiske bjerge danner grobund for masser af actionfyldte eventyr i løbet af dagen, men om natten bliver de unikke udsigtspunkter, hvor de morgenfriske kan se solen komme op over nogle af regionens smukkeste bjergtoppe. Solopgangsture er populære blandt både lokale og turister, med Serles og Nockspitze nær Innsbruck samt Kellerjoch-bjerget nær Schwaz blandt de mest besøgte bjergtoppe for disse unikke, alpine oplevelser.

Nockspitze (2.404 meter)

© Innsbruck Tourismus /Helga Andreatta

Nockspitze, også kendt som Saile, er et meget populært bjerg nær Innsbruck, der tiltrækker et stort antal vandrere om dagen. Det har udsigt over Inn-dalen, Wipptal-dalen og Stubaital-dalen. Opstigningen til toppen går langs en velholdt sti og er ikke særlig vanskelig, hvilket gør den ideel for dem, der stadig har lidt søvn i øjnene fra at stå så tidligt op. Belønningen for alt det hårde arbejde er en spektakulær udsigt over Innsbruck og de tre dale, når solen kommer op - ledsaget, hvis du er heldig, af kun en flok får.

Vandreturen på Nockspitze-bjerget starter på parkeringspladsen på skisportsstedet Axamer Lizum. Selve vandringen tager cirka 2,5 time og stiger ca. 1.000 lodrette meter. Vejrcentret ZAMG (Zentralanstalt für Meteorologie und Geodynamik) har en oversigt over solopgangstider for regionen omkring Innsbruck.

Nockspitze, også kendt som Saile, er et meget populært bjerg nær Innsbruck, der tiltrækker et stort antal vandrere om dagen. Det har udsigt over…

læs videreVis mindre

Kellerjoch (2.344 meter)

© Silberregion Schwaz

Dens udsatte position i hjertet af Tux-Alperne betyder, at Kellerjoch, også kendt af lokalbefolkningen som "Kellner", tilbyder enestående udsigt over det omkringliggende område. Højt over byen Schwaz kan morgenfriske se frem til et majestætisk panorama, der strækker sig fra Kitzbühel-alperne og Großvenediger til Zillertal-alperne (inklusive Olperer) og Stubai-alperne så langt som til Karwendel-bjergene på den anden side af Inn-dalen. Ca. 100 lodrette meter under toppen ligger Kellerjochhytten, hvor vandrere kan nyde lidt morgenmad, når solen er stået op.

Der er flere ruter op på bjerget fra Inn-dalen og Zillertal-dalen. En af de mest populære starter i landsbyen Hochpillberg nær Schwaz. Det tager ca. 2,5 time og stiger cirka 1.000 lodrette meter. ZAMG (Zentralanstalt für Meteorologie und Geodynamik) har en oversigt over solopgangstider i regionen omkring Innsbruck.

Dens udsatte position i hjertet af Tux-Alperne betyder, at Kellerjoch, også kendt af lokalbefolkningen som "Kellner", tilbyder enestående udsigt over…

læs videreVis mindre

Rangger Köpfl (1.939 meter)

© Innsbruck Tourismus

Rangger Köpfl er et populært bjerg 10 kilometer vest for Innsbruck med en fantastisk udsigt over den regionale hovedstad og Inn-dalen. Morgenduelige kan se frem til et majestætisk panorama over Innsbruck, Inn-dalen og de omkringliggende bjerge, når solen langsomt kommer op.

Den hurtigste vej til toppen af Rangger Köpfl er fra parkeringspladsen ved Stiglreith. Det tager ca. 2 timer til fods fra parkeringspladsen til toppen af bjerget. Vejrtjenesten ZAMG (Zentralanstalt für Meteorologie und Geodynamik) tilbyder en oversigt over solopgangstider for området omkring Innsbruck.

Rangger Köpfl er et populært bjerg 10 kilometer vest for Innsbruck med en fantastisk udsigt over den regionale hovedstad og Inn-dalen. Morgenduelige…

læs videreVis mindre

Solopgangsture med svævebaner

De, der ikke har lyst til at stå så tidligt op og hellere vil tage svævebanen til toppen end selv at gå, kan finde masser af bjerge i Tirol med gondoler, der kører tidligt om morgenen. I sommermånederne er der en række resorts, der tilbyder svævebaneture så tidligt som kl. 4:30 og tager gæsterne med op til toppen af bjerget tidligt nok til at se solen stige op. Mange nærliggende hytter tilbyder en solid morgenmad efter solopgang.

"StubaiBlick" udsigtsplatform (2.160 meter)

© Schlick2000/Norbert Span

Tidligt om morgenen, kl. 5:30 for at være præcis, transporterer Kreuzjoch-svævebanen i Schlick2000-skisportsstedet i Fulpmes vandrere op til Kreuzjoch-ryggen og dens udsigtsplatform "StubaiBlick", hvor de kan se solen stige op over toppen af Stubai-alperne.

Tidligt om morgenen, kl. 5:30 for at være præcis, transporterer Kreuzjoch-svævebanen i Schlick2000-skisportsstedet i Fulpmes vandrere op til…

læs videreVis mindre

Dette kunne også interessere dig

Kan du lide denne artikel?

Vil du gerne have svar fra os? Så kontakt os venligst ved at bruge kontaktformularen .

Til top

Har din postkasse brug for en ferie?

Så abonnér på vores nyhedsbrev med eksklusive ferietips fra Tirol.